perjantai 20. syyskuuta 2024

Viikko 38

Tämä viikko aloitettiin 4-5-vuotiaiden osalta Molli-hetkellä, missä käsitellään tunnetaitoja. Ensimmäisellä kerralla tutustuimme kirjan hahmoihin Molliin ja Sisuun ja aiheena oli uteliaisuus.


 1-3-vuotiaat saivat samaan aikaan askarrella omat hämähäkkitaideteokset, mitkä painettiin vessapaperirullalla ja silmiksi lapset saivat valita napit.


Tiistaina Nipsuilla oli kynäpaperitehtävänä numeroiden piirtämistä ja sitten laskettiin ötököistä pilkkuja, raitoja ja jalkoja.



Niiskujen minieskarissa mietittiin A-kirjaimella alkavia sanoja, vertailtiin pituuksia, mietittiin mikä ei kuulu joukkoon ja piirrettiin tehtävämonisteeseen oma maja. Pienimmät rakentelivat duploilla.


Keskiviikkona jatkettiin viime viikolla alkanutta vuorovaikutusleikkiä 4-5-vuotiaiden kanssa. Tällä kerralla lapset leipoivat toisistaan pullaa Maharumpu-levyn pullataikina-laululla. Toisena leikkinä lapset pääsivät lyömään käden sanomalehtipaperin läpi.




Torstai aloitettiin perheiden yhteisellä aamiaisella. Kiitos Röllin keittiölle aamupalan järjestämisestä!


Ulkona otettiin pienet juoksuleikit, kun eri paikkoihin oli kiinnitetty perhonen, hämähäkki ja muurahainen ja lasten täytyi juosta sen ötökän luo, minkä aikuinen sanoi. Liikuimme ötökästä toiseen myös eri tavoin, muun muassa pomppien, varpailla kävellen, takaperin kävellen ja käsiä heiluttaen (lentämällä).


Perjantaina Niiskuilla ja Nipsuilla oli Palloässät-tuokio, joka liittyy kestävään kehitykseen. Lapset askartelivat itselleen unelmien maapallot, joihin kivoja kuvia leikattiin mainoksista.



Pikkumyyt ja Hattivatit tutustuivat erilaisiin ötököihin lukemalla kirjaa ja katselemalla ötököiden kuvia.


Hyvää viikonloppua! Ensi viikolla alkaa perheiden Arkiseikkailu ja vietämme vanhempainiltaa torstaina 26.9. klo 17-18.