perjantai 27. syyskuuta 2024

Viikko 39

Viikko aloitettiin tunnetaidoilla, kun Nipsuilla ja Niiskuilla oli Molli-tuokio ja pienillä Pikkuli-hetki. Mollissa aiheena oli jännitys ja Pikkulissa harmitus.

Tiistain minieskarissa harjoiteltiin I-kirjainta.

Nipsuilla oli mallin mukaan rakentamista. Pienimmät lajittelivat pieniä erivärisiä eläimiä saman värisiin kuppeihin.

Keskiviikkona oli vuorovaikutusleikkiä, missä leikittiin punainen ja vihreä valo -leikkiä. Vihreällä valolla sai liikkua aikuisen ohjeistamalla tavalla ja punaisella valolla piti pysähtyä.


Toisena leikkinä leikittiin kim-leikkiä pienillä ilmapalloilla. Lopuksi jokainen sai poksauttaa haluamansa värisen pallon. Se oli kivaa!


Hattivatit ja Pikkumyyt rakentelivat junarataa.


Torstaina pidimme lastenkokouksen, missä muun muassa suunnittelimme tulevaa halloweenia.  Ulkovesileikit sateisessa säässä olivat mukavia. Torstaina meillä oli myös vanhempainilta, kiitos kaikille osallistujille! Kirjoitellaan vanhempainillasta ensi viikolla pientä infolappusta myös niille, ketkä eivät vanhempainiltaan päässeet.



Perjantaina Nipsut ja Niiskut suuntasivat metsäretkelle. Meillä oli mukana suurennuslasit ja etsimme sekä katselimme ötököitä. Oksia ravistelemalla saimmekin muutamia ötököitä tutkittaviksi.



Etsimme myös pienissä ryhmissä syksyn värejä värisuunnistuksen avulla.



Hattivatit sekä Pikkumyyt jäivät päiväkodille muovailemaan.


Olemme rakentaneet nukkariin kaupunki/työmaaleikin ja se on ollut tämän viikon kovassa suosiossa. Hyvin lapset tunnistivat seinältä kirkon sekä naisvuoren.



Hyvää viikonloppua!

perjantai 20. syyskuuta 2024

Viikko 38

Tämä viikko aloitettiin 4-5-vuotiaiden osalta Molli-hetkellä, missä käsitellään tunnetaitoja. Ensimmäisellä kerralla tutustuimme kirjan hahmoihin Molliin ja Sisuun ja aiheena oli uteliaisuus.


 1-3-vuotiaat saivat samaan aikaan askarrella omat hämähäkkitaideteokset, mitkä painettiin vessapaperirullalla ja silmiksi lapset saivat valita napit.


Tiistaina Nipsuilla oli kynäpaperitehtävänä numeroiden piirtämistä ja sitten laskettiin ötököistä pilkkuja, raitoja ja jalkoja.



Niiskujen minieskarissa mietittiin A-kirjaimella alkavia sanoja, vertailtiin pituuksia, mietittiin mikä ei kuulu joukkoon ja piirrettiin tehtävämonisteeseen oma maja. Pienimmät rakentelivat duploilla.


Keskiviikkona jatkettiin viime viikolla alkanutta vuorovaikutusleikkiä 4-5-vuotiaiden kanssa. Tällä kerralla lapset leipoivat toisistaan pullaa Maharumpu-levyn pullataikina-laululla. Toisena leikkinä lapset pääsivät lyömään käden sanomalehtipaperin läpi.




Torstai aloitettiin perheiden yhteisellä aamiaisella. Kiitos Röllin keittiölle aamupalan järjestämisestä!


Ulkona otettiin pienet juoksuleikit, kun eri paikkoihin oli kiinnitetty perhonen, hämähäkki ja muurahainen ja lasten täytyi juosta sen ötökän luo, minkä aikuinen sanoi. Liikuimme ötökästä toiseen myös eri tavoin, muun muassa pomppien, varpailla kävellen, takaperin kävellen ja käsiä heiluttaen (lentämällä).


Perjantaina Niiskuilla ja Nipsuilla oli Palloässät-tuokio, joka liittyy kestävään kehitykseen. Lapset askartelivat itselleen unelmien maapallot, joihin kivoja kuvia leikattiin mainoksista.



Pikkumyyt ja Hattivatit tutustuivat erilaisiin ötököihin lukemalla kirjaa ja katselemalla ötököiden kuvia.


Hyvää viikonloppua! Ensi viikolla alkaa perheiden Arkiseikkailu ja vietämme vanhempainiltaa torstaina 26.9. klo 17-18.

perjantai 13. syyskuuta 2024

Viikko 37

Viikko aloitettiin isompien lasten kanssa hämähäkkiaskarteluilla. Harjoittelimme saksien käyttöä ja leikkaamista, liimaamista sekä hahmottamista. Hauskoja hämähäkkejä saimme aikaan.


Tiistaina 1-4-vuotiailla oli ötökkäloruja.


Tiistaina Niiskuilla oli minieskari, missä jatkettiin tarinaa eteenpäin ja harjoittelimme A-kirjaimen piirtämistä sekä numeroita 1 ja 2. 


Keskiviikkona musiikissa laulettiin ja leikittiin ötökkälaulujen tahtiin. Lauluina oli muun muassa hämä-hämähäkki, muurahaisten muori ja tupsutoukkakehrääjä.


Torstaina alkoi 4-5-vuotiailla vuorovaikutusleikki. Teimme siellä julisteen, johon jokaisen käsi maalattiin. Aikuiset maalasivat ensin lasten kädet ja sitten lapset saivat maalata aikuistenkin kädet. Pienemmät rakentelivat samaan aikaan yhdessä junarataa.



Tällä viikolla olemme myös viettäneet liikenneturvallisuusviikkoa. Olemme lukeneet liikennekirjaa ja leikkineet liikennevaloleikkiä punaisella ja vihreällä valolla.


Areenasta olemme katsoneet Maltin ja Valtin tietoiskuja kotipihan vaarallisuudesta, pyöräilykypärän käytöstä ja heijastimen käytöstä.


Perjantaina lähdimme kävelyretkelle bongailemaan liikennemerkkejä ja aika monta löysimme.


Liikenneturvallisuusaiheiset totta vai tarua -kortit. 


Hyvää viikonloppua! Ensi viikon torstaina 19.9. on perheiden yhteinen aamupala klo 6.30-8.30, tervetuloa!

perjantai 6. syyskuuta 2024

Viikko 36

 Viikko aloitettiin yhteisellä satuhetkellä, missä luettiin tarina Ryhmä Hausta ja jalkapallo-ottelusta.



Hiekkalaatikkoon tultiin vaihtamaan hiekat ja se oli mielenkiintoista seurattavaa.


Pikkulegoilla on tällä viikolla paljon rakenneltu ja hienoja juttuja niistä onkin syntynyt.



Tiistaina oli minieskari, missä aloitettiin lukemaan Huiske-tarinaa ja tehtiin tarinaan liittyvä kynätehtävä. Samaan aikaan 4-vuotiailla oli oma kynätehtävänsä, missä piti ratkaista sokkelo ja pienimmillä oli Pikkuli-tunnetaitohetki. 


Keskiviikon lelupäivään pyydettiin tuomaan pehmoleluja ja halukkaat saivatkin sitten tuoda oman pehmolelunsa pehmolelusairaalaan. Siellä tutkittiin pehmolelu ja täytettiin oma sairaalakortti.


Perjantaina jumpattiin ulkona. Alkulämmittelyksi otimme maa-meri-taivas -leikin sekä vessanpönttöhipan. Sen jälkeen pelasimme vielä polttopalloa.




Etanoita on etsitty joka aamupäivä pihalta ja etanat kiinnostavat myös kovasti. Olemme huomanneet, että pensaiden alta niitä löytyy eniten.

Hyvää viikonloppua! Ensi viikolla ainakin askarrellaan ja 4-5-vuotiaiden kanssa aloitetaan vuorovaikutusleikki, jossa edesautetaan lasten keskinäistä vuorovaikutusta ja rakennetaan yhteyttä lasten ja aikuisen sekä lapsiryhmän välille.