perjantai 30. elokuuta 2024

Viikko 35

Kulunut viikko aloitettiin maanantaina pihlajanmarja-askarteluilla. Niiskut ja nipsut saivat maalata oikeat pihlajanlehdet vihreiksi ja sitten ne painettiin paperille. Sormilla töpöteltiin oransseja marjoja lehtien viereen. Pikkumyyt ja Hattivatit maalailivat siveltimillä lehtiä ja painelivat sormilla marjoja. Saatiinpa aika ihania taideteoksia tehtyä. 




Tiistaina aloitettiin minieskarihommat kynäpurkin askartelulla ja oman kuvan piirtämisellä.




4-vuotiailla ja osalla 3-vuotiaista oli samaan aikaan lautapelin peluuta ja loput olivat lajittelemassa eläimiä.


Keskiviikkona pidimme lastenkokouksen.


Torstaina 4-5-vuotiaat lähtivät jalkapallokentälle päiväkotifutikseen, jonka järjesti Mikkelin Palloilijat. Ensin vähän leikittiin paria leikkiä lämmittelyksi (kuka pelkää puolustajaa ja pesänryöstö) ja sitten pelattiin jalkapalloa. Pienemmillä oli omia pallottelujuttuja päiväkodin pihalla.


Perjantaina pidettiin musiikkihetki ulkona huomenna olevan Suomen luonnon päivän kunniaksi. Lähdimme musiikkihetkellä mielikuvitusmatkalle metsään ja poimimme siellä mustikoita, puolukoita, metsämansikoita sekä sieniä syysretki-laulun tahtiin. Mietimme, miltä syksyinen metsä näyttää ja lauloimme syksy tulla saa -laulun. Mietimme myös, mitä eläimiä metsässä voi nähdä ja lauloimme pikku jänö nukkuu -laulun. Lopuksi rummutimme sadetta ämpäreihin ja kattiloihin sade-laulun tahtiin.

Pikku jänöt nukkumassa.


”Sataa sataa aina aina vaan, sateenropinan nyt kaikki kuulla saa”


Sitten vielä erilaisia leikkihetkiä kuluneelta viikolta.

Romurallia hiekkalaatikolla.


Leikkimökin ruuanlaittoa.


Lihapullia laitettiin rasioihin.


Discotanssit nukkarissa.


Pikkukivistä syntyi monta nuotiota.


Mukavaa viikonloppua! Ensi viikolla muun muassa aloitellaan tunnetaitoja, saadaan koirakaveri käymään ja pidetään satuhetkiä pienissä ryhmissä. Lelupäivä on ensi viikon keskiviikkona ja toivomme lasten tuovan jonkun pehmolelun. Eteisessämme on muuten nyt näkyvillä meidän viikko-ohjelmamme kokonaisuudessaan.