perjantai 11. elokuuta 2023

Viikko 32

Tällä viikolla on jatkettu toisiimme tutustumista. Aamuisin on leikitty ja sitten lähdetty ulkoilemaan hyvissä ajoin. Markkinaleikki on ollut edelleen suosittu ja myös palomiesleikkiä on leikitty paljon. Ulkoilujen aikana saa myös maistella herkullisia mustaherukoita suoraan pensaasta.
Ennen ruokailua kokoonnumme päiväpiirille, jossa on vaihtelevaa tekemistä, kuten musiikkia, kirjan lukemista ja siitä juttelua, loruja ja leikkejä. Toisinaan saatamme vaikka jumpata tai kertoa kuulumisia. Tällä viikolla olemme laulaneet mm. Tossu ja sukka -laulua, jossa lasten nimet tulevat tutuiksi. Lisäksi on ollut muita lauluja, kirjan kuuntelua sekä kesäloruja. Piirillä harjoittelemme myös puheenvuoron pyytämistä viittaamalla, oman vuoron odottamista sekä toisen kuuntelemista. Usein pidämme kaksi eri piiriä, jotta voimme huomioida lasten ikä- ja kehitystason toiminnan sisältöä miettiessämme.


Yhtenä aamuna teimme erilaisia ns. pöytähommia. Lapset saivat valita mieleistä tekemistä, kuten pujottelua, hamahelmien tekemistä, värittämistä tai piirtämistä, pelejä, mallin mukaan tekemistä tai palapelejä.Ensi viikolla aloittelemme pienryhmätoimintaa mm. tunnetaitokasvatuksen merkeissä.
Vuonna 2018 syntyneiden ryhmän nimi on Niiskut tai minareistakin usein puhumme. Vuonna 2019 syntyneet ovat Nipsuja. Nuoremmat ovat kaikki Hattivatteja. Tätäkin ryhmää jaamme tarpeen mukaan pienemmäksi.

Mukavaa viikonloppua kaikille 😊