torstai 28. maaliskuuta 2024

vko 13

Viikko Vilijonkassa alkoi keväisesti. 4-5vuotiaiden kanssa aloitimme kestävänkehityksen= keke tutustumisen. Katsoimme palloässät nettisivuilta tutustumisvideon ja sieltä lapsille jäi mieleen Sara-simpukka, tämä hahmo asustaa meren pohjassa ja häntä harmittaa roskat vedessä. Kekeä on tarkoitus lähteä viemään eteenpäin Vilijonkan arjessa ja osallistamalla lapsia mukaan. Pienemmillä oli erilaisia pöytähommia, mm. palapelejä, pujottelua ja hamahelmien tekemistä. Ne ovat hyviä hahmottamisen ja sorminäppäryyden harjoittelua.

Tiistaina toiminta jaettiin ryhmiin. Pienimmät olivat ohjatussa koti/lääkärileikissä, tällä kertaa lääkärissä, hoidettiin eläinpehmoja ja muutama nukkevauvakin tarvitsi hoitoa. Leikit onnistuivat todella kivasti. 4- vuotiaat olivat Fanni tuokiolla, joka oli tämän kevään viimeinen kerta. 5-vuotiaat olivat minareissa, missä harjoiteltiin sanaselitystä ja nimeämistä, kun kavereille selitettiin korteissa olevia kuvia. Sitten vielä tavutettiin sanat taputtamalla.

                                                   

Fanniin liittyvä väritystehtävä tunteista. 

Keskiviikkona 4- vuotiaat olivat nallematikassa. Siellä harjoiteltiin tarkkaa lukumäärää 1-4 ja harjoiteltiin yhteen- ja vähennyslaskua lukualueella 1-4. Nallet opettivat lapsille kalaleikin, missä yksi kala aina katosi sillä välin, kun lapset pitivät silmät kiinni.

Muu ryhmä jaettiin kahtia ja nukkarissa oli liikuntatuokio, jossa lapset pääsivät touhuamaan temppuradalla. Tämä on yksi kestosuosikki 👍





Torstaina lauleltiin pääsiäis- ja kevätlauluja: Minnan pääsiäismuna, värilaulu, kanapolkka ja aurinko sekä lasten toivelaululeikki pikkujänö nukkuu. Tässä pikkujänöt nukkumassa!


Ja kivat vesileikit olivat ulkona.


Hyvää pääsiäistä!
Ps. Vilijonkka auki seuraavan kerran ti 2.4