perjantai 19. tammikuuta 2024

Viikko 3

Pakkanen on jälleen pitänyt meitä aika paljon sisällä tällä viikolla, mutta vähän ollaan myöskin ulos päästy touhuamaan. Maanantaina lähdimme ajoissa ulos, sillä saimme myöhemmin jännittäviä vieraita meille käymään. (Kuvassa kaivetaan koirille pesiä isoon lumikasaan, minkä yhdessä lasten kanssa kolasimme.)

Saimme vieraaksemme nimittäin Jukuripelaajia. Pelaajat ensin kertoivat hieman itsestään ja sitten lapset saivat esittää kysymyksiä, muun muassa että miten niitä maaleja tehdään. Pelaajat myös kysyivät lapsilta, että mikä on päiväkodissa kivointa ja kuka on käynyt hiihtämässä, luistelemassa tai pulkkamäessä.


Lopuksi pelaajat jakoivat lapsille nimmarikortit sekä peliliput yhteen Jukureiden peliin. 
Kiitos Jukurit vierailustanne!


Tiistai-aamuna ruokahuoneeseen oli rakennettu ihan todella hieno linna!


Tiistaina jatkoimme myös minareiden kanssa ja askartelimmekin ihan ensimmäisenä kynäpurkit minieskaritehtävien tekemistä varten sekä piirsimme oman kuvan.


Keskiviikkona askartelimme 3-5-vuotiaiden kanssa lumiukot. Harjoittelimme maalin tuputtamista, saksilla leikkaamista sekä sommittelua. 1-2-vuotiaat askartelivat lumiukot torstaina ja harjoittelimme liimaamista, vanupuikolla maalin tuputtamista sekä sommittelua.


Kun isommat askartelivat, niin pienillä oli samaan aikaan nukkarissa temppurataleikkiä.


Puupalikoista on tällä viikolla rakennettu paljon eläimille koteja ja erilaisia aitauksia.


Hahmottamisen harjoittelua ja mallin mukaan rakentamista matikkakuutioilla.

Perjantaina 3-5-vuotiaat lähtivät käymään kävelyretkellä lähiympäristössä ja pienet jäivät sisälle pitämään seuraa tutustumassa olleelle uudelle kaverille, jonka saamme Vilijonkkaan helmikuussa. 

Mukavaa viikonloppua! Ensi viikolla Nipsut ja Niiskut eli 4-5-vuotiaat lähtevät keskiviikkona 24.1. luistelemaan. Eli luistimet ja kypärät silloin mukaan :)