perjantai 15. maaliskuuta 2024

Viikko 11

Tämä viikko aloitettiin palapelien tekemisellä. Palapelejä sai halutessaan tehdä yhdessä kaverin kanssa tai yksin.



Tiistaina meillä oli varhaiskasvatussuunnitelmaan kuuluvaa digipolkua ja harjoittelimme valokuvaamista tabletilla. Lapset saivat ottaa kuvan päiväkodin lempilelustaan ja samalla opettelimme oman mielipiteen ilmaisua ja kertomista. Alla muutamia lasten ottamia kuvia lempileluista.


Keskiviikkona 1-3-vuotiaat rakentelivat puupalikoilla, 4-vuotiailla oli Fannia ja minieskarit harjoittelivat käsitettä samankokoinen.





Torstain kynttilähetken aiheena oli pääsiäiskertomus. 


Torstaina isompien päiväpiirillä tutkimme myös tabletin avulla eläinten jälkiä, miltä vaikkapa jäniksen, ketun tai oravan jäljet näyttävät. Perjantaina kävimme sitten lintutornilla etsimässä jälkiä, mutta lumi oli niin roskaista ja sulanut jo sen verran, että jälkiä oli vaikea havaita. Saatiin kuitenkin vähän aikaa leikkiä lintutornin ympäristössä ja kiivettiin me lintutorniinkin katsomaan, mitä näkyi. Kaivurit ja nostokurjet taisivat olla kaikista mielenkiintoisimpia näkyjä, vaikka lammikossa uiskenteli pari joutsentakin.


Kalastushommissa.


Kiipesimme torniin pienissä ryhmissä.


Ulkoleikeissä lapsilla on ollut kioskileikkejä, kioskia on perustettu leikkimökin kuistille ja pienen pöydän ympärille. Kioskissa on myyty muunmuassa hernekeittoa, herkkuja, mehua ja makkaraa.


Makkaragrilli tulilla siinä.


Hyvää viikonloppua!