perjantai 18. lokakuuta 2024

Viikko 42

 Tällä viikolla olemme harjoitelleet Molli-hetkellä mielikuvituksellisien harmi-ilmapallojen puhaltamista.


Saimme Jukuripelaajia vieraaksemme. He kertoivat jääkiekkoarjestaan ja lapset saivat esittää heille kysymyksiä. Olimme niitä jo vähän etukäteen kirjoittaneet ylös ja kysyttiin heiltä muun muassa että ovatko he tehneet palapelejä, mikä on lempiruoka ja lempijuoma, kuka on Heimo-maskotin sisällä ja miksi he ovat pelanneet niin huonosti. Tiukkoja kysymyksiä, mutta hienosti pelaajat saivat vastattua niihin.


Lapset saivat nimmarikortit, viivottimet ja peliliput.


Sitten pelaajat osallistuivat pariin laululeikkiin, pikku jänö nukkuu -leikkiin ja lumiukkomarssiin.


Minieskarissa jatkettiin tarinaa eteenpäin, keskusteltiin ystävyydestä ja harjoiteltiin S-kirjainta. Muilla oli muotojen harjoittelemista omilla tuokioillaan.


Musiikissa laulettiin sadelauluja ja soitettiin ämpäreillä ja marakasseilla.


Temppuradalla harjoiteltiin ryömimistä, kuperkeikan tekemistä, kierimistä, tasapainottelua ja kiipeilyä.



Ensi viikko onkin sitten koulujen syyslomaviikko ja osa lapsista lomailee. Myös Miia lomailee ensi viikon. Mukavaa lomaa ja hyvää viikonloppua!

perjantai 11. lokakuuta 2024

Vko 41

Viikkoa aloiteltiin koko talon yhteisellä musiikkituokiolla: hämä-hämähäkki, muurahaisten muori, syksy tulla saa ja sadelaulu ämpärirummuilla ja marakasseilla säestettynä. 

Tiistaina nipsuilla ja niiskuilla oli Molli- tunnetuokio, aiheena epävarmuus ja närkästys. Leikimme mörötysleikkiä, jossa jokainen halukas sai vuorollaan piirin keskellä tehdä tai äänellä tai molempia oman mörötysliikkeen.

Hattivatit ja pikkumyyt olivat omalla tunnetuokiolla Pikkulissa. Aiheena oli lohdutus ja erilaiset tavat lohduttaa. Kokeilimme halata ja silitellä itseä sekä kaveria. Samoin kokeilimme miltä höyhenellä ja pumpulilla lohduttaminen tuntuu. Aika pehmeältä ja vähän kutittavalta.


Keskiviikkona Niiskut olivat minarissa ja siellä harjoiteltiin riimipareja sekä tehtiin matemaattisia kynäpaperitehtäviä.


Nipsujen kanssa tehtiin lajittelua tällä kertaa eläimillä ja saimme aikaiseksi omia eläinryhmiä.
1-3 vuotiaat harjoittelivat erilaisia muotoja.



Torstaina vietettiin Aleksis Kiven päivää ja meillä Vilijonkassa päivän toimintana oli satuhetki, isommille luettiin Mauri Kunnaksen seitsemän koiraveljestä ja pienemmät kuulivat Pallo kuuluu kaikille tarinan ystävyydestä. Katsottiin myös kuvaa Aleksis Kivestä.




Perjantaina oli vuorossa sitten eläinjumppa. Liikuimme Suomen luonnosta löytyvien eläinten tavoin.

Käärmeen luo piti luikerrella.


2-vuotiaiden karhukävelyä.


Tässäpä tämän viikon touhuja. Nyt kurakelien ollessa päällä toivoisimme aina näin perjantaisin, että kuravaatteet vietäisiin kotiin pesuun, jotta vähennämme sisälle tulevan hiekan määrää. Hyvää viikonloppua!

perjantai 4. lokakuuta 2024

Viikko 40

 Viikko alkoi mukavasti Niiskuilla ja Nipsuilla Mollin tunnetaidoilla.

Hattivattien ja Pikku Myiden kanssa maalattiin syksyisillä sävyillä.


Tiistaina Minarit harjoittelivat numeroita 3 ja 4. Myös Huiskeen tarinaa jatkettiin ja tämänkertaisen tarinan nimi oli Määräysvalot. Sen myötä keskusteltiin säännöistä: mihin sääntöjä tarvitaan, mitkä ovat hyviä ja mitkä huonoja sääntöjä.

Loppu ryhmän kanssa meillä oli eläinaiheinen suujumppa, jossa saatiin opetella erillaisia taitoja ja temppuja suulla.


Keskiviikkona meillä oli lelupäivä.


Torstaina juhlittiin kahden 5-vuotias syntymäpäiviä 🎉

Perjantaina käytiin auttamassa etanaa ötökkäaiheisen satujumpan merkeissä.


Ensi viikolla Vilijonkassa aloittaa lastenohjaaja opiskelija Suomen-nuoriso opistosta.

Hyvää viikonloppua!