perjantai 9. syyskuuta 2022

Viikko 36

Tällä viikolla on paneuduttu sääntöihin ja sopimuksiin. Heti maanantaina minareiden Piki-tuokiossa mietittiin kuka saa päättää leikin säännöistä. Viikko päätettiin puolestaan koko ryhmän kanssa yhdessä miettien millaisia sääntöjä tarvitsemme Vilijonkassa, että kaikilla olisi täällä hyvä olla joka päivä. 

Sovimme seuraavaa: 
Otetaan kaikki mukaan leikkiin. Pyydetään mukaan leikkiin, jos joku on yksin.
Pyydetään anteeksi, jos pahoitetaan toisen mieli.
Sovitaan riidat puhumalla.
Kohdellaan toisiamme hyvin.
Annetaan ruokarauha. Muistetaan kohteliaat sanat: kiitos, ole hyvä ja saisinko.
Pidetään hyvää huolta leluista.

Tiistaina minarit rakentelivat mallin mukaan matikkakuutioista. Ihan ensimmäisenä tehtävänä oli ottaa kahdenvärisiä kuutioita, viisi kumpaakin väriä. Lapset itse keksivät laittaa kuutiot sormiinsa. Sen jälkeen rakensimme muutaman kerran mallin mukaan. Osa tehtävistä oli hieman haastavia. Lopuksi jokainen sai rakentaa juuri sellaisen rakennelman kuin halusi. 


Pienemmät askartelivat tähtiä nukkariin ja osalla oli leikkiä.

Keskiviikkona koittikin sitten odotettu lelupäivä. Omilla leluilla syntyi mukavat leikit sekä aamu- että iltapäivällä. Osasimme myös hienosti lainata leluja kavereille.


Torstaina vietimme YK:n lukutaitopäivää. Alle kolmevuotiaat saivat kuulla tarinan Muumi ja uskomaton kalareissu. Yli kolmevuotiaiden kanssa luimme tarinaa "Näkymätön lapsi". Se olikin niin pitkä, että päätimme lukea tarinan loppuun unisatuna. Muistutuksena vielä näin parin vuoden tauon jälkeen, että ensi viikolla oleva vanhempainilta on tarkoitettu vain vanhemmille. Siihen ei tarvitse ilmoittautua. Tosin erityisruokavaliosta pyydämme meille ilmoittamaan, jotta osaamme varautua niihin 😊