perjantai 2. syyskuuta 2022

Viikko 35

Maanantaina meille tuli Etelä-Savon pelastuslaitokselta vieraita, kun pihaan saapui paloauto. Saimme paljon tietoa paloauton varusteista. Lapset esittivät myös hyviä kysymyksiä. Jokainen lapsi sai heijastimen ja askarreltavaa kotiin viemisiksi. Kiitos vierailusta 😊


Tiistaina kaikki minarit olivat paikalla, joten otimme uudelleen Huiskeen ensimmäisen sadun Puuhunmuuttajat. Siinä tutustuimme Väistämöiseen, Nipottiin ja Pyyteröön. He saapuivat suuren puun luokse kukin omalla tyylillään. 

Tänä vuonna neljä vuotta täyttävillä alkoi puolestaan Nallematikka. Nallet nimesimme Pertuksi, Paavoksi ja Pikkunalleksi. Aiheena oli koon vertaaminen. Leikimme kim-leikkiä, jossa oli aina kaksi samantyyppistä esinettä, esim. pieni ja iso auto, pieni ja iso palikka jne. Tässä leikissä katsotaan ensin kaikkia esineitä tarkkaan. Sitten laitetaan silmät kiinni ja yksi esine otetaan pois. Lopuksi avataan silmät ja mietitään mikä puuttuu. 

Porukan nuorimmilla oli satuhetki.

Keskiviikkona minarit jatkoivat Pikin parissa. Neljävuotiailla oli Molli-tuokio. Kolmevuotiaat tekivät ns. pöytähommina mm. erilaisia palapelejä. Nuorimmat aloittivat vuorovaikutusleikin. 

Juhlimme myös synttäreitä. Neljävuotias päivänsankari oli tuonut mukanaan kirjan, jota luimme välipalan jälkeen. Paljon onnea vielä!


Torstaina leikimme ulkona liikuntaleikkejä. Aluksi opettelimme leikkiä "Kuka pelkää pelimiestä?" (tai Pikku Myytä tai jäämiestä tai mitä milloinkin). Sen jälkeen leikimme Kapteeni käskee -leikkiä, jossa pitikin olla korvat tosi tarkkana. Liikuntaleikkien jälkeen jäi vielä paljon aikaa kiipeillä, tehdä hiekkakakkuja yms.

Perjantaina tulimme ennen ruokailua sisälle laulamaan kaikki yhdessä. Tossu ja sukka -laulussa tuli kerrattua kaikkien nimet. Sitten lauloimme ja rytmittelimme kehosoittimien avulla. Lopuksi lauloimme pienempien suosikkilauluja mm. Viisi pientä ankkaa ja Ihahaa.