perjantai 13. toukokuuta 2022

Viikko 19

Minieskarit aloittivat viikon samankaltaisten sanojen harjoittelulla ja kynätarkkuustehtävällä. Paperi piti pitää suorassa, kun kynällä piirrettiin katkoviivaa pitkin, sen jälkeen kuvat sai värittää. 


            Sillä välin muut jatkoivat edellisen viikon leikkausharjoituksista liimausharjoituksiin, 
                                 kun leikatut palat liimattiin kartongille oman mielen mukaan. 


Tiistain Molli-tunnetaitohetkellä oli aiheena onnellisuus ja jokainen sai askarrella itselleen tähden, johon piirrettiin oma kuva ja tähden sakaroihin kirjoitettiin kivoja asioita itsestä, mikä tekee onnelliseksi. Hattivattien satuhetkellä luettiin keväinen satu Teemu-karhusta ja perhosista.


Viikon leikkeihin on kuulunut muun muassa pikkuautoleikit. Nukkarin matosta tehtiin
 autoille suoja, niiden koti.


Opiskelijamme Sanna piti keskiviikkona kaikille lapsille kierrätysaiheisen tuokion, missä roskia piti lajitella oikeisiin laatikoihin. Nukkarin unilelut olivat nimittäin yöllä pitäneet juhlat, mutta eivät olleetkaan siivonneet jälkiään. Onneksi lapset olivat innokkaina auttamassa ja kaikki roskat saatiin siivottua oikeisiin paikkoihin.


Roskat piti lajitella paperi-, pahvi-, biojäte,- lasi-, metalli- sekä sekajätelaatikoihin.Lopuksi tarkistettiin, että kaikki roskat oli lajiteltu oikein.

Sateisen päivän vuoksi ja lasten toiveesta maalasimme iltapäivällä sateenkaaria ennen iltapäiväulkoilua.


Torstaina seurakunnasta Anu tuli meille pitämään jälleen kynttilähetkeä, missä aiheena oli oma paikka. Aurinko oli sulattanut lumen ja ympärille oli kasvanut nurmikko, jonne jokainen sai pienestä köydenpalasta tehdä itselleen oman mieluisen paikan ja koristella sen vielä värikkäin kivin tai kukkasin. Sitten vielä mietittiin, mistä kaikkialta meiltä oma paikka voisi löytyä.


Perjantaina Niiskut ja Nipsut jatkoivat pehmoleluprojektia. Osan kanssa päästiin jo pehmon täyttämiseen.


Tärkeitä tulevia päivämääriä: 

Torstaina 19.5. vietämme toiminnallista kevätjuhlaa Vilijonkan pihapiirissä klo 16-17. Tiedossa on koko perheelle kivaa yhteistä tekemistä, minne saa halutessaan ottaa myös oman kepparin mukaan. Lopuksi kahvi- ja mehutarjoilu. 

Keskiviikkona 25.5. lähdemme kevätretkelle Kirkonvarkauden leikkipuistoon. Bussi tulee noutamaan klo 9.00, joten toivomme, että lapset ovat ajoissa Vilijonkassa.

Hyvää viikonloppua!