perjantai 17. joulukuuta 2021

Viikko 50

 Taas on yksi joulukuinen viikko sujahtanut nopeasti ohi! Tähän viikkoon on mahtunut paljon jouluista tekemistä tuttujen minieskarin ja nallematikan lisäksi. Joulukalenteristamme paljastui tiistaina jouluinen motorinen rata, missä kuljettiin polkua pitkin (tasapainoilu köysien päällä), hypittiin kiveltä kivelle (hernepussit), kontattiin lumitunnelin läpi ja hypättiin joen yli (matto). Tämä oli lapsista hirmuisen kivaa.Samana päivänä lapset pääsivät koristelemaan joulukuusen ruokahuoneeseemme. Kuusesta tulikin todella kaunis kaikkine palloineen ja kultanauhoineen.Seuraavana aamuna kuusen alle olikin ilmestynyt iso lahjasäkki! Avasimme sen 
yhdessä aamupalan jälkeen.


Lahjasäkistä löytyi uusia leluja Vilijonkkaan! Sieltä saimme kotileikkiin puisia herkkuruokia, kaksi nuken sänkyä ja nukketalon asukkaita.


Uudet lelut pääsivätkin heti käyttöön.


4-5-vuotiaat pääsivät askartelemaan tontut. Tontun parta vaati tarkkaa saksityöskentelyä, kun kertakäyttölautaseen saksittiin pieniä partahapsuja. Hienosti jokainen leikkasi!


Perjantaina vuorovaikutusleikissä leikimme halipiiriä, missä musiikin soidessa kuljettiin huoneessa ja musiikin tauotessa piti käydä halaamassa kaveria. Toisena leikkinä maalattiin lasten ääriviivat maalipensselillä ja lapsen halutessa myös kasvoja siveltiin siveltimellä. Herkuttelimme leikkien jälkeen itse leivotuilla pipareilla.

Meillä asusteleva Joulu-tonttukin on keksinyt taas kaikenlaista tekemistä itselleen tällä viikolla. Hän oli halunnut koristella pienen pöytäkuusemme, tosin koristemateriaalivalinta oli hieman mielenkiintoinen. Tonttu on myös tehnyt meille lumiukon, mutta harmillisesti lumelle on käynyt sisällä hassusti. Tonttu on lisäksi korjaillut autoja, pilkkinyt vessanpöntöllä ja tehnyt kavereidensa kanssa kenkäjonon eteiseen. Mitähän kaikkea se ehtii vielä keksiä?

Hyvää viikonloppua jokaiselle!