perjantai 19. marraskuuta 2021

Viikko 46

Tällä viikolla olemme viettäneet Lapsen oikeuksien viikkoa ja se on näkynyt meillä lasten toiveiden toteutuksen muodossa. Maanantai alkoi kuitenkin tuttuun tapaan minieskarilla ja nallematikalla. Minieskarit harjoittelivat käsitteitä suurempi-pienempi ja harjoittelimme myös numeroita 0-9 ja niiden lukumääriä peikkokorttien avulla eli yhdessä kortissa oli yksi peikko, toisessa kaksi peikkoa jne. Peikkokortit olivatkin ihan hassuja, kun ne vaihtoivat aina paikkaa lasten silmien ollessa kiinni ja sitten peikkokorttien piti löytää takaisin oman numeron luokse.


Isojen autojen leikissä rakennettiin puupalikoilla tietä.


Maatilaleikissä eläimet kerääntyivät latoon nukkumaan.


Tiistaina Hattivattien kanssa kävimme lintutornin metsässä leikkimässä rekoilla. 
Ämpäreillä ja lapioilla lapset saivat kerätä lehtiä rekkojen kyytiin.
Joutseniakin kävimme samalla retkellä katsomassa. Siellä näkyikin melkein parikymmentä 
joutsenta ja joutsenten kaakatus kuului kovaa. 4-vuotiaiden Fanni-tuokioilla mietittiin kivan kaverin ominaisuuksia ja niistä tehtiin juliste eteisen seinälle.


Keskiviikkona Nipsujen ja Niiskujen digipolku-hetkellä harjoiteltiin oman työn tulostamista. Lapset saivat valita päiväkodin tietokoneelta mieluisen värityskuvan, joka sitten väritettiin.Myös Hattivatit tekivät kynä-paperitehtävän ja harjoittelivat kynän käyttöä.


Torstaina meillä oli seurakunnan pitämä kynttilähetki, missä oli aiheena tarina Nooan arkista. Lapset saivat käydä etsimässä arkkiin eläimet ja lopuksi heiluteltiin sateenkaaren värissä olevia huiveja.Perjantaina vietimme pitkää leikkiaikaa taikahiekan ja isojen autojen parissa. Lisäksi toteutimme yhden lastenkokouksessa esille tulleen toiveen, nimittäin katsoimme Ipadilla erilaisia lintuja, mitä pihalla voimme nähdä, muun muassa talitintti, varis, harakka, joutsen ja pöllö. Kuuntelimme myös, miltä linnut kuulostavat.

Hyvää viikonloppua!